maandag 20 juli 2015

Wildcamp @ Česká republica

Laatste nacht geslapen onder de sterren, vlakbij het stuwmeer in Brno. Nuja, sterren. Eigenlijk meer onweer, maar t was n mager onweer. Nog ferm liggen zoeken naar n goed plekske, was blijkbaar niet alleen daar. Ik heb n boom nodig voor mijn tent, maar alle goeie plaatskes onder bomen waren al ingepikt. Chille Tsjechen :-) Toch nog n paal gevonden, maar was van metaal. Slechtste idee ooit bij onweer, en toch het risico genomen. Gelukkig bleef dat slecht weer op n afstand.
Volgende dag begonnen met n frisse ochtendduik. Ook daar was ik niet alleen. Er waren nog mensen met dat idee, naast de feesters die er nog altijd zat lagen te zingen en te lallen. Tsjechen :) Onder andere een vrouw die aan het joggen was, het meer passeerde, al haar kleren uitspeelt, en poedelnaakt een plonske pakt, en daarna gewoon verder loopt. I love Tsjechië :)

Brno

Brno bleek echt een leuke stad te zijn, de CouchSurf host heel vriendelijk. Een jong koppel, ik was hun eerste couchsurfer. Marek zag het serieus, ik denk dat ik in twee dagen alles gezien heb dat er valt te bezien van gans Brno en omstreken! :)
Zelfs een dag uitstap gemaakt met drie russische 15 jarige ventjes, die hadden Marek de dag voordien 's avonds laten weten dat ze gingen langs komen en dat hij de stad moest laten zien :) Hij gaf online les Tsjechisch aan die mannekes, mr niemand die ooit verwacht had dat ze in Tsjechië gingen langs komen! Swat, bleek grappige dag, en ik kon wat Russisch oefenen.
De host, Marek en Theresa, bleken veganisten te zijn. Heb een boel interessante tips mee gekregen. Op de lappen gaan was niet echt hun ding, maar heb later kunnen afspreken met Fabian om het nachtleven eens te gaan verkennen. Fabian had er trouwens net een 27daagse wandeltocht op zitten, dwars door Slovakije! :) Compleet gek, dat zeg ik!