vrijdag 24 juli 2015

Budapest (20-24/07/2015)

Het wordt tijd om een cheap hostel te zoeken. Het bleek weer een soort van school te zijn, mr twas maar 7€ dus maakt ni uit. Roommates blijken Zac (Aussi) en Juan (Mexico) te zijn. Zak is chronisch zat, en praat met letterlijk alles en iedereen. Hij maakt er een punt van om minstens één keer in elke hoofdstad van Europa compleet schijtezat geweest te zijn :) Juan is kalmer, is geoloog van opleiding, en iets minder groot party-animal. Later zijn er nog de twee Friesen bijgekomen, Eric en Jimmer. Ge moet weten, in Budapest was het permanent rond de 38°C en vollop zon. En die twee liepen daar rond in lange broek, wollen sokken, en zware combats. Alsof het elk moment kon beginnen "freezen" :-) Sorry.

Omdat het zó warm was hebben we eigelijk niet veel anders uitgestoken dan wachten tot het avond werd, beetje gaan feesten in de koelte van de nacht, en dan slapen tot ge weer wakker werd van de hitte. Tot we de zwembaden ontdekt hadden! Beste idee ooit! Nu begrepen we waarom er meer dan honderd zwembaden en termen zijn in Budapest.

Budapest is overladen van mooie gebouwen en getuigt van een rijke cultuur. Maar toch vond ik het wat tegenvallen. In de parken wordt weliswaar gefeest tot de vroege uurtjes, maar tis een mix van slapende bedelaars, marginale locals, en toeristen "zonder grenzen". Het voelde leeg aan.
Tja, we zijn dan ook de Gentse Feesten gewend natuurlijk hé :)

Parlement
Coole brug
Buda
Donau op z'n schoonst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ge moogt posten wat ge maar wilt :)